Aktivitetskalender
for kunst- og filosoficentret Solvognen
foredrag - musik - galleri - café
Forside - Om Solvognen - Aktivitetskalender - Galleri - Åbningstider - Kontakt www.solvognen.dk
Har du indbetalt 200 kr., er der fri entre til de arrangementer, som er markeret med *. Ellers vil der være en entre på kr. 50,- Kun til disse arrangementer er der gratis te/kaffe + kiks eller kage!

Der er generelt ingen pladsbestilling til foredrag, kurser eller koncerter, og du bedes være i salen et kvarter før arrangementet! Ved entré ved døren tager vi kun mod kontant – endnu!

NB! I tilfælde af aflysning af et arrangement, vil Solvognen tilstræbe at få ajourført hjemmesiden med denne oplysning så tidligt som muligt før arrangementet. Man anbefales derfor for sin egen skyld at checke hjemmesiden, umiddelbart før man tager afsted til arrangementet, så man ikke risikerer at gå forgæves.

Tidligere afholdte arrangementer: Se oversigt her!

Synes du, der mangler et tidigere annonceret arrangement? - Se eventuelle aflysninger her!

VEDR. CORONA-SITUATIONEN:

Kære deltagere til vores kommende arrangementer,
VI LUKKER IKKE NED, så længe det ikke er et krav fra myndighederne, men betal IKKE forud, da vi ikke kan love at betale jeres forudbetalte penge retur (hvis pludselig vi ikke kan gennemføre arrangementet)! Kom derimod i god tid og hav kontanter med (vi åbner en time før arrangementet) så du er sikker på at få en god plads!Oktober 2020

Torsdag d. 1. oktober 2020, kl. 19.00
Masker og skyggesider
Foredrag ved Joan Ørting, København/Langeland - sexolog, foredragsholder og forfatter
Kom til et indsigtsfuldt foredrag om, hvordan vi kan tage ejerskab af vores skyggesider. Den partner, vi er tiltrukket af, indeholder vores skyggesider, men så længe vi ikke selv har taget ejerskab af dem, vil vi forsøge at ændre ham og den måde, han er på. Hvordan kan vi finde vores maske og skyggesider, hvad skal vi bruge dem til? Hvordan kan de berige vores liv?
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 200 kr.


Fredag d. 2. oktober 2020, kl. 19.30
Chakra, mudra & bandha
Foredrag ved Jacob Aremark - underviser i yoga i mere end 15 år
Chakrasystemet kommer oprindeligt fra yoga’en. Der er mange historier og myter om det - og der er i Vesten blevet tildigtet en hel masse. Men hvad står der egentlig i de gamle yogatekster, og hvilke øvelser og teknikker giver ifølge yoga’en adgang til chakrasystemet? I aftenens foredrag vil vi gå både teoretisk og praktisk til værks; vi vil kigge lidt på de oprindelige yogatekster, og samtidig dykke lidt ned i de teknikker (kaldet mudra-s og bandha-s) som ifølge yogaen giver adgang til chakrasystemet. Øvelserne og teknikkerne er meget subtile, og det hele foregår siddende på stole - så der er ingen særlige forudsætninger eller beklædning påkrævet. Han driver virksomheden YOGAinsideOUT, hvor han sammen med en kollega arbejder med yoga inde fra og ud. Læs mere på yogainsideout.dk.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Søndag d. 4. oktober 2020, kl. 19.30
OM Chanting
Lydhealing ved Lene Jensen, Odense
OM Chanting er en gammel gruppehealingsteknik fra Indien, som bidrager til at genoprette balance og enhed for mennesker og for verden. OM er den oprindelige lyd som skaber og gennemtrænger hele universet. OM Chanting er en både unik og kraftfuld oplevelse, som på det personlige plan balancerer vores fysiske, mentale, følelsesmæssige og spirituelle niveauer. På det kollektive plan gavner OM Chanting Moder Jord, og har en stærk helbredende virkning på omgivelserne. Vi sidder og chanter OM i 45 min. efterfulgt af en stille meditation og til slut en lille guidet lysmeditation. Kom og oplev, hvordan OM Chanting skaber fred og glæde indeni og vær med til at sprede glæden. Tilmelding kan ske på mobil 31374025 eller via email: lenekjse@hotmail.com
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Fri entré - men donationer modtages gerne (forslag: 50 kr.)
Tirsdag d. 6. oktober 2020, kl. 19.30
Et Kursus i Mirakler - du er hel og verden er hel
Foredrag om det spirituelle værk Et Kursus i Mirakler (EKIM) ved Pernille Anthony Pedersen.
Pernille følger op på foredraget fra januar og går dybere i centrale temaer fra Kurset: Sand tilgivelse, den Indre Lærer - og at der ikke findes nogen virkelige problemer. Der vil være rig mulighed for spørgsmål.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Onsdag d. 7. oktober 2020, kl. 19.30
(i alt seks onsdage: 5/2, 25/3, 15/4, 7/10, 18/11 og 9/12)
Studiekreds om bogen Et Kursus i Mirakler*
Et kursus i mirakler handler om at komme hjem til virkeligheden: "Intet virkeligt kan trues. Intet uvirkeligt eksisterer. Heri ligger Guds fred." (fra bogens forord). For at opnå mirakler er korrektion af tænkemåde nødvendig, og her er tilgivelse og bevidsthed om illusioner helt uundværlige redskaber. For at være med i studiekredsen skal du selv have bogen (kan evt. bestilles i Solvognen til studiekredspris) og til første møde have læst kapitel 1 ("Meningen med mirakler") samt ”Begrebsafklaring” bagest i bogen.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Fredag d. 9. oktober 2020, kl. 19.30
Stemningsfuld aften med fransk musik
Koncert med The French Connection
Vi byder på en intens koncert med poetiske franske fortællinger om forelskelse, kærlighed, menneske- skæbner og Paris. Musikken leveres af The French Connection, bestående af Elisabeth Llopis (vokal), Finn Lindholm (guitar) og Steen Munk Jørgensen (kontrabas). Der leges rytmisk med gamle sange af Piaf, Gainsbourg og Brel, såvel som nyere sange af Sting, Ekdahl og Zaz, så de får nyt liv. Glæd dig til en aften med fransk varme, livsglæde, passion og nærvær. Lad dig rive med af den musikalske stemning, mens der serveres et glas vin.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 75 kr. (incl. et glas vin)
Tirsdag d. 13. oktober 2020, kl. 19.30
Skab dit liv om...
Foredrag ved Steen Landsy - spirituel lærer i Kosmos Center og redaktør af magasinet Nyt Aspekt
Bliv bevidst om din frie vilje og få hjælp! Synes du, dagene er ens? Synes du, at udviklingen for dig virker, som om den "står stille"? Synes du, verden er "af lave" og udvikler sig helt forkert? Er du træt af at være træt af det? Hør hvordan dine egne ressourcer - din frie vilje, hjælpen fra den åndelige verden sammen med forståelsen af den store forandring verden står midt i - kan gøre din hverdag anderledes positiv! Få inspiration til forandring med forståelse for verdens udvikling og din!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 150 kr.
Onsdag d. 14. oktober 2020, kl. 19.30
Dantes Guddommelige Komedie 2 - Skærsilden
Foredrag ved Victor Hammer (cand. theol.)
Indførelse i Dantes tid, liv og øvrige forfatterskab, specielt hans ungdomsværk "Vita Nuova" om mødet med den elskede Beatrice - forhistorien til komedien. Denne præsenteres som helhed og særligt gennem udvalgte sange fra Helvede, Skærsilden og Paradiset. Det store digt kan opleves som en eksistentiel indre færd, hvor den moderne læser både præsenteres for livets grænser og fortabelses-muligheder og også for åbninger mod højere verdener.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Fredag d. 16. oktober 2020, kl. 19.30
Film for Aktivkredsen
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Fri entré.
Torsdag d. 22. oktober 2020, kl. 19.30
Maria Magdalene - inspirator og forløser
Foredrag ved Marianne Miravet Sorribes
Kom og hør fortællingen om Maria Magdalene og bliv inspireret til at leve et liv forankret i Den Guddommelige Feminine Energi - et vitalt, energifyldt og forbundet liv i kontakt og balance. Accepter at du både indeholder lyset og mørket, og lad Den Guddommelige Feminine Energi fødes ind via dit åbne hjerte. Dette er forudsætningen for et rigt indre liv, som så vil afspejles i ydre manifestation. Hold op med at kæmpe og skab fodfæste for dit indre gennem dit eget personlige forhold til Den Guddommelige Femnine Energi. Marianne er spirituel psykoterapeut og healer og har siden 1981 beskæftiget sig fuldtids med menneskers potentialeudfoldelse. Ud over sin psykoterapeut-baggrund er hun også uddannet kinesiolog og har taget efteruddannelser i akupunktur, urtemedicin, meditation og healing. Kildeteksten til vores oversættelse er den engelske udgave af evangeliets tekst i "The Gospel of Mary Magdalene" af Jean-Yves LeLoup.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Søndag d. 25. oktober 2020, kl. 14.30
DVD-eftermiddag*
Livet, latter og tankefeltterapi

Foredrag ved Lars Mygind. Optaget 4/11 2005.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr. (incl. te/kaffe, kiks eller kage)
Tirsdag d. 27. oktober 2020, kl. 19.30
Dine geniale gener
Foredrag ved Lars Mygind, Hirtshals - foredragsholder og underviser i inspirerende lederskab
Lars vil komme ind på, hvordan vores bevidsthed påvirker vores gener, og hvordan vi kan påvirke vores bevidsthed. Du vil lære en teknik til at skyde genvej til optimale meditationstilstande, som er med til at påvirke dine gener. Man har fundet ud af, at der sker noget godt, når man har mediteret 10.000 timer, og nu vil du lære hemmeligheden bag, så du bare i løbet af fire dage og måske allerede i løbet denne aften vil komme ind i denne tilstand. Lars har arbejdet med effektive terapeutiske teknikker siden 1997. Lars vil vise, hvordan vi kan kombinere Tankefeltterapi/TFT, meditation, elsk dig selv- øvelser og METAsundhed på en helt ny måde til glæde for dig selv og din indre ro. Lars fortæller på en konfronterende og underholdende måde, ofte kommer nogen fra salen i fokus og får forløst gamle traumer, problemer og ubehag.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 200 kr.
Onsdag d. 28. oktober 2020, kl. 19.30
Studiekreds/Pursahs Thomasevangelium (fortsat fra d. 19.2.)*
Og han sagde: "Enhver, som har fundet meningen med disse ord, skal ikke smage døden".
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Fredag d. 30. oktober 2020, kl. 19.30
Film for Aktivkredsen
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Fri entré.

November 2020

Søndag d. 1. november 2020, kl. 19.30
OM Chanting
Lydhealing ved Lene Jensen, Odense
OM Chanting er en gammel gruppehealingsteknik fra Indien, som bidrager til at genoprette balance og enhed for mennesker og for verden. OM er den oprindelige lyd som skaber og gennemtrænger hele universet. OM Chanting er en både unik og kraftfuld oplevelse, som på det personlige plan balancerer vores fysiske, mentale, følelsesmæssige og spirituelle niveauer. På det kollektive plan gavner OM Chanting Moder Jord, og har en stærk helbredende virkning på omgivelserne. Vi sidder og chanter OM i 45 min. efterfulgt af en stille meditation og til slut en lille guidet lysmeditation. Kom og oplev, hvordan OM Chanting skaber fred og glæde indeni og vær med til at sprede glæden. Tilmelding kan ske på mobil 31374025 eller via email: lenekjse@hotmail.com
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Fri entré - men donationer modtages gerne (forslag: 50 kr.)
Onsdag d. 4. november 2020, kl. 19.30
En aften med Lars Muhl
ved Lars Muhl - musiker, komponist, forfatter og foredragsholder.
Det er altid magisk og spændende at være i Lars´ selskab, men hvad aftenen kommer til at handle om, er på dette tidspunkt, hvor dagen sættes i program, umuligt at sige. "Alle forsøg på i det ydre at sætte ord på de indre bevidsthedsplaner strander ofte, fordi det inkarnerede menneske ikke har lært at forstå de hellige skrifters brug af metaforer og symbolisme", siger Lars Muhl, "Lyset i et menneskes hjerte". Denne aften kan med tre ord omtales ”Alt er muligt”.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 200 kr.
Fredag d. 6. november 2020, kl. 19.30
Meditativ healingskoncert
med Gitta Kaas
Kanaliseret klangkoncert med healingssang. Lad din krop og dit hjerte smelte ind i de små melodier, båret af fine healende energier, når Gitta Kaas står for den intuitive og meditative musik. Hun er singer songwriter, sanger, digter og energiarbejder og arbejder med sin egen helende energi/ lys teknik, i sin sang. Musikken bliver spillet på klangskåle, steel tounge drum m.m., og er helt blid og afslappende. Healende frekvenser bliver udsendt både fra skåle og den smukke ordløse sang. Den fine beroligende musik fylder os med energi, berører og varmer og inviterer til, at man lader sig flyde med tonerne, ud i hjertets og musikkens fantasilandskaber og giver sig helt hen til sig selv, nuet og musikken. Til slut vil der være en lille musikalsk overraskelse.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Tirsdag d. 10. november 2020, kl. 19.30
12 punkter
Foredrag ved Ingelise Landsy - spirituel lærer i Kosmos Center, København.
12 punkter - og vupti - hele livet forklaret på en overskuelig måde! Der er så mange forklaringer, teorier og ideer om livet og dets væsen. Denne aften vil Ingelise - helt nede på jorden - tage dig ved hånden og føre dig igennem enorme principper, der afslører hele verden, som én levende energi. Du får et overblik over: Bevidsthed, lyset, karma og livslove, det levende væsen, dit Jeg og alle dine medvandrere på evighedens sti. Få styr på begreberne - visuelt, levende og vedkommende!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 150 kr.
Onsdag d. 11. november 2020, kl. 19.30
Dantes Guddommelige Komedie 3 - Paradiset
Foredrag ved Victor Hammer (cand. theol.)
Indførelse i Dantes tid, liv og øvrige forfatterskab, specielt hans ungdomsværk "Vita Nuova" om mødet med den elskede Beatrice - forhistorien til komedien. Denne præsenteres som helhed og særligt gennem udvalgte sange fra Helvede, Skærsilden og Paradiset. Det store digt kan opleves som en eksistentiel indre færd, hvor den moderne læser både præsenteres for livets grænser og fortabelses-muligheder og også for åbninger mod højere verdener.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Torsdag d. 12. november 2020, kl. 19.00
Solvognens 25 års jubilæum
Ved Martin Thygesen
Solvognens 25 års jubilæum i Kronprinsensgade 7 fejres med musik og foredrag om stilhed. I pausen masser af lagkage fra Torvebageriet i Munkebo. Kom og gør vores dag til noget særligt og oplev en aften fyldt med stemning, indsigt, perspektiv og en verden til forskel fra 1995 til 2020.
Aftenens indhold (tiderne er ca.-tider).
Kl. 19.00: Sanne Gryholt Trio spiller medrivende, sjælfuld og romantisk americana, blues og ballader. Publikum bliver ført ind i en poetisk stemning af inderlighed og kærlighed - man går beriget hjem, med glæde i hjertet. Trioen består af garvede og erfarne musikere - Sanne Gryholt i front som sanger, Ole Kjellerup på guitar/kor, Bo Monrad bas, mundharpe, sang/kor.
Kl. 20.00: Pause - gratis kaffe/the og lagkage fra Torvebageriet, Munkebo.
Kl. 20.20: Foredrag v/ Jivananda Ole Mandrup: "Gennem stilheden til det realiserede hjerte". "Guds sprog er stilhed, alt andet er en dårlig oversættelse". Sådan (omtrent) skriver den persiske digter og mystiker Rumi i 1200 - tallet. Foredraget er en konkret og praktisk indføring i bevidstheden, som vi finder i stilhed, og hvordan den kan lede os til det fuldt realiserede hjerte. Hjertet er realiseret, når hjertets intelligens fylder mere end sindets intelligens i vores liv. Denne tilstand af kærlighed muliggør, at vi slipper identifikationen med den lidelse i sindet, som binder os til destruktive følelses- og tankemønstre.
Kl. 21.00: Hvor befinder vi os på vej hen - ved Martin Thygesen (formand for Solvognen): En kort snak om tiden fra 1995 til 2020, og hvor Solvognen befinder sig i dag + fremtiden!
Kl. 22.00: Afslutning.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 150 kr. (incl. bogen om Solvognen "Mirakler, Drømme og Virkelighed" + gratis kaffe og lagkage)
Fredag d. 13. november 2020, kl. 19.30
Diva-aften med Hjelme-Lindholm Duo
Natashia Hjelme (vokal) og Finn Lindholm (guitar), spiller et udvalg af jazz og swingnumre, der er blevet udødeligjort af bl.a. Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan og andre dejlige divaer. Kom og hør intens og medrivende musik.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Onsdag d. 18. november 2020, kl. 19.30
(i alt seks onsdage: 5/2, 25/3, 15/4, 7/10, 18/11 og 9/12)
Studiekreds om bogen Et Kursus i Mirakler*
Et kursus i mirakler handler om at komme hjem til virkeligheden: "Intet virkeligt kan trues. Intet uvirkeligt eksisterer. Heri ligger Guds fred." (fra bogens forord). For at opnå mirakler er korrektion af tænkemåde nødvendig, og her er tilgivelse og bevidsthed om illusioner helt uundværlige redskaber. For at være med i studiekredsen skal du selv have bogen (kan evt. bestilles i Solvognen til studiekredspris) og til første møde have læst kapitel 1 ("Meningen med mirakler") samt ”Begrebsafklaring” bagest i bogen.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Torsdag d. 19. november 2020, kl. 19.30
Tidligere liv, reinkarnation og karma
Foredrag ved Teresa Thaning - spirituel lærer, clairvoyant, cand. mag. og forfatter
I dette foredrag fortæller Teresa Thaning om tidligere liv, reinkarnation og om, hvad karma er. Hun forklarer, hvordan karma fungerer, og hvordan det kan være livstransformerende at forstå karmaens natur. Hun gør op med karmabegrebet som et spørgsmål om skyld og skam, og forklarer, hvordan vi alle bærer rundt på hukomelse fra tidligere liv, som har en stor indflydelse på, hvordan vores liv udfolder sig. Baseret på Teresa Thanings spirituelle erfaringer og hendes store erfaringsgrundlag i arbejdet med klienter og kursister deler hun sin viden om, hvordan den karmiske hukommelse påvirker vores sind, følelser, vores fysiske helbred og genetik og viser, hvordan man bevæger sig ud over sin karmiske struktur og skaber et liv i glæde. Teresa Thaning er forfatter til bogen "Sjælens Mange Liv" og "Beskeder fra Ærkeengle og Mestre".
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 100 kr.
Fredag d. 20. november 2020, kl. 19.30
Film for Aktivkredsen
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Fri entré.


Tirsdag d. 24. november 2020, kl. 19.30
Spiritualitet, personlig udvikling og ledelse
Foredrag ved Lila Haarup
Hvad kan hænder fortælle... hvordan kan en håndlæsning bruges aktivt til personlig udvikling.. hvor konkret kan hænder fortælle? Håndlæsning kombineret med klarsyn! Hvordan jeg arbejder med at styrke eksempelvis ledere til at få en dybere kontakt med deres essens/sjæl og hvilke ressourcer, det giver adgang til. Det er ikke en nødvendighed at have hørt det første foredrag om kiromanti (31. marts i år)!
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 150 kr.
Søndag d. 29. november 2020, kl. 15.00
Sjælens Jul
Adventskoncert med Majbritte Ulrikkeholm
Ved denne koncert åbner vi en dør i hjertet og inviterer julen ind. Majbritte vil synge, læse kærlighedsdigte og julefortællinger, og der vil være hjertesange, som alle kan synge med på. Koncerten er en invitation til fordybelse og eftertanke, en fredfyldt stund, et kærligt rum og en fælles fejring af 1. søndag i advent. Sammen åbner vi døren ind til Sjælens Jul, så vi gennem december kan bevare vores fokus på det, julen handler om: Kærlighed, medfølelse og det store lys, der fødes i hjertet. I pausen og efter koncerten åbner Solvognens Café, og det er muligt at købe Majbrittes musik og bøger og få signeret med personlige hilsener.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 200 kr.

December 2020

Fredag d. 4. december 2020, kl. 19.30
Film for Aktivkredsen
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Fri entré.
Søndag d. 6. december 2020, kl. 19.30
OM Chanting
Lydhealing ved Lene Jensen, Odense
OM Chanting er en gammel gruppehealingsteknik fra Indien, som bidrager til at genoprette balance og enhed for mennesker og for verden. OM er den oprindelige lyd som skaber og gennemtrænger hele universet. OM Chanting er en både unik og kraftfuld oplevelse, som på det personlige plan balancerer vores fysiske, mentale, følelsesmæssige og spirituelle niveauer. På det kollektive plan gavner OM Chanting Moder Jord, og har en stærk helbredende virkning på omgivelserne. Vi sidder og chanter OM i 45 min. efterfulgt af en stille meditation og til slut en lille guidet lysmeditation. Kom og oplev, hvordan OM Chanting skaber fred og glæde indeni og vær med til at sprede glæden. Tilmelding kan ske på mobil 31374025 eller via email: lenekjse@hotmail.com
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Fri entré - men donationer modtages gerne (forslag: 50 kr.)
Onsdag d. 9. december 2020, kl. 19.30
(i alt seks onsdage: 5/2, 25/3, 15/4, 7/10, 18/11 og 9/12)
Studiekreds om bogen Et Kursus i Mirakler*
Et kursus i mirakler handler om at komme hjem til virkeligheden: "Intet virkeligt kan trues. Intet uvirkeligt eksisterer. Heri ligger Guds fred." (fra bogens forord). For at opnå mirakler er korrektion af tænkemåde nødvendig, og her er tilgivelse og bevidsthed om illusioner helt uundværlige redskaber. For at være med i studiekredsen skal du selv have bogen (kan evt. bestilles i Solvognen til studiekredspris) og til første møde have læst kapitel 1 ("Meningen med mirakler") samt ”Begrebsafklaring” bagest i bogen.
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: 50 kr.
Onsdag d. 16. december 2020, kl. 19.30
Års- og juleafslutning
ved Martin Thygesen - formand for Solvognen
En snak om 2020 og om 2021. Gennembrød vi lydmuren i 2020 eller, hvad sker der i 2021?
Sted: Kronprinsensgade 7, 5000 Odense.
Entré: Fri entré.